IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
15:20 | 17 декември 2023
Обновен: 09:37 | 29 април 2024

Пияна рускиня псува в магазин и души касиерката, била разстроена от войната

66-годишната жена е глобена със 100 лв. по Указа за борба с дребното хулиганство

По материала работи: Слав Велев
Пияна рускиня псува в магазин и души касиерката, била разстроена от войната

Снимката е илюстративна: АРХИВ

100 лв. глоба по Указа за борба с дребното хулиганство получи рускиня за псувни и клевети по адрес на клиенти и служители в асеновградски супермаркет. Освен обидите, жената хванала за врата касиерка, като според Районния съд тя е опитала да я задуши. 

Нарушителката е 66-годишна, но от 49 г. живее в България. Тя не е признала вина пред магистратите. Обяснила, че се чувства зле от "лъжите, които се тиражират всеки ден за войната и от факта, че половината й близки живеят в Украйна и са заплашени от смърт ежедневно". От стреса била нестабилна и емоционално натоварена, затова ежедневно употребявала диазепам, примесен с алкохол. 

Около 10 ч. на 11 декември жената посетила близкия до дома ѝ магазин. Била с махмурлук и си купила бутилка водка. Час и половина по-късно се върнала в силно нетрезво състояние, залитала и едва си стояла на краката. Започнала да се разправя с всички хора в супермаркета. 

От персонала познавали възрастната жена, тъй като често се случвало да идва пияна в магазина. Този път обаче не успели да се справят с нея по дипломатичен път и две касиерки пробвали да я изведат навън. Рускинята посегнала и хванала едната за гушата, а на другата хвърлила 5 лв. в лицето. На мястото пристигнала полиция и 66-годишната е била откарана в Районното управление, пише "24 часа".

При определяне на наказанието магистратите са отчели, че нарушителката е в напреднала възраст, както ѝ че е онкоболна и се лекува. Приели са, че тя живее с постоянен стрес заради враждебността, която среща заради националността си. "Пенсията ѝ е ниска и тя не може да се премести да живее на територията на държава, в която условията на социума са доста по-цивилизовани и добронамерени спрямо Русия, поради което и утолява емоционалните си проблеми с алкохол, който нарушава задръжките и изкарва наяве проблемите, натрупани от проблемните хора и държавата, в която пребивава", посочва още Районният съд в Асеновград. 

Заради ниските доходи на жената - пенсия в размер на 400 лв., наложената ѝ глоба е в минимален размер.

Коментари

Новини Варна