IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
17:33 | 19 юни 2015
Обновен: 08:36 | 27 март 2024

МВР работи за стабилизиране на положението в ромските махали

Това каза Румяна Бъчварова на среща с депутати от всички политически сили

По материала работи: Слав Велев
МВР работи за стабилизиране на положението в ромските махали

Представители на всички парламентарно представени сили се срещнаха с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова по повод възникналото напрежение в Гърмен, столичния квартал "Орландовци" и в други ромски махали, съобщава агенция КРОСС
 

Министър Бъчварова увери депутатите, че МВР работи за стабилизиране на положението и се обърна с апел към медиите да спомогнат хората да бъдат успокоени. В момента МВР решава проблеми по конкретни ситуации, но планира да работи и по определени политики. Тази дейност е по-бавна, но дава много по-добри и устойчиви резултати, посочи Бъчварова. 
 

Като инициатор на срещата от името на Патриотичен фронт Валери Симеонов обобщи, че всички участници в срещата са се обединили около това, че трябва да се подкрепят действията на МВР. Не трябва да се допускат провокации, които ще направят процеса на стабилизация труден, вече има създадена организация, каза още Симеонов. Той уточни, че силното полицейско присъствие ще осигури стабилност, а другите реорганизации, създадени от министерството ще доведат до мобилност на екипите им.
 

Участниците в срещата обобщиха, че тя е била изключително навременна и полезна, а варианти за разрешаването на подобни проблеми ще бъдат коментирани и в Комисията по вътрешен ред и сигурност.

Коментари

Новини Варна