IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
22:10 | 19 юни 2015
Обновен: 12:28 | 17 април 2024

Цветанов смъмри МВР за Орландовци: Изостанаха от случая

Не ми е олекнало от изхода на делото, призна председателят на ПГ на ГЕРБ

По материала работи: Слав Велев
Цветан Цветанов

МВР не трябва да бъде след събитията, а трябва да бъде повече с функции за превенция. А в Орландовци кметът на София беше този, който каза, че в квартала трябва да има повече полиция, обяви бившият вътрешен министър и настоящ председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването "Панорама" по БНТ, пише dnes.bg.
 

Той бе категоричен, че МВР е изостанало в случая “Орландовци”, но в следващите часове се е справило добре. "Оперативната работа е била занемарена за случая, защото липсва изпреварващата информация, която да предхожда събитията. Но ситуацията в момента е под контрол и овладяна”, посочи Цветанов.
 

Той бе категоричен, че не трябва всички роми да бъдат слагани под един общ знаменател. Има много роми, които не лежат на социалната система, а дори я подпомагат – те работят, децата им ходят на училище и т.н., отбеляза председателят на ПГ на ГЕРБ и добави, че ромите днес не искат да се сещат за тях само по избори.
 

Бившият вътрешен министър коментира и днешното решение на ВКС, което отмени присъдата по делото срещу него и го върна за ново разглеждане в Софийския апелативен съд. По делото Цветанов беше осъден на две инстанции на 4 години затвор за това, че е осуетил разследване срещу бившия великотърновски антимафиот Орлин Тодоров и още няколко души.
 

“Не ми е олекнало, защото всичко, което се случи през последните 2 години, е неприятно, но няма да коментирам преди да свърши всичко”, бе краткият коментар на бившия вътрешен министър.
 

Той отново подчелрта, че ГЕРБ ясно и открито е за смесена изборна система и определи като интересна тактита желанието на ДПС за изцяло мажоритарен вот. „ДПС се е доказало като единствения системен играч”, подчерта Цветанов и уточни, че според него ДПС не са толкова за мажоритарния вот, колкото „да покажат, че във всички останали политически формации, които говорят за мажоритарен вот, има определено политическо лицемерие”.

 

Коментари

Новини Варна