IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
11:40 | 28 декември 2023
Обновен: 12:48 | 27 април 2024

Денков: Постигнахме съгласие с Австрия за приемане на България и Румъния в Шенген по море и въздух

Австрия е поела ангажимент за отваряне и на сухопътните граници в последствие

По материала работи: Слав Велев
Денков: Постигнахме съгласие с Австрия за приемане на България и Румъния в Шенген по море и въздух

"Имаме още един повод за празнуване - постигнахме принципно съгласие с Австрия за приемане на България и Румъния в Шенгенското пространство - в началото за въздушните и морските граници". Това заяви премиерът Николай Денков на последното заседание на МС.

Австрия е поела ангажимент да продължат преговорите за отваряне и на сухопътните граници. Премиерът определи това като безспорен успех за българската държава.

"Тези преговори ще са съчетани със съществена подкрепа от страна на ЕК за защита на външните граници на ЕС с Турция и Сърбия, за да намалим притока на нелегални мигранти към Европа. След 12 години без особен напредък по темата Шенген, днес можем да се поздравим с този безспорен успех на българската държава", заяви Денков.

Премиерът Николай Денков и министрите се събират за последно за годината заседание на Министерския съвет. 33 са точките, които ще бъдат разгледани по време на заседанието. Сред тях са проект за решение, с който се утвърждават актуализираните годишни разчети за средствата от Европейския фонд.

Ще се обсъжда и отчуждаване на терени за строителство на нови жп трасета. Предвижда се и гласуване на допълнителни средства за Министерството на здравеопазването. 

Коментари

от де ги събраха ( преди 3 месеца )
След Киро Лъжеца сегаи академично лъжене
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна