IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
12:40 | 28 декември 2023
Обновен: 17:01 | 25 април 2024

Пуснаха вкъщи обвиняемия за подкуп в спортното министерство

Домашен арест за Иван Иванов-син, заради редица пороци при повдигането на обвинението

По материала работи: Слав Велев
Пуснаха вкъщи обвиняемия за подкуп в спортното министерство

Снимка: Георги Димитров, NOVA

Софийският апелативен съд наложи на Иван Иванов – син домашен арест. Той е обвиняем за поискан и получен подкуп в спортното министерство. Според съдебния състав има редица пороци при повдигането на обвинението, което на този етап не съответства на доказателствата по делото. 

По делото обвиняем е и баща му Иван Иванов, който е олимпийски шампион по вдигане на тежести от Барселона през 1992 г. В момента е старши треньор на националния отбор по вдигане на тежести. Двамата бяха задържани в края на миналата седмица. Сумата от малко над 62 000 лв. е дадена от председателя на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид. Софийският градски съд наложи парична гаранция от 5000 лв. на Иванов - баща.

Иван Иванов - син поиска от съда днес да му бъде наложена по-лека мярка. Според защитника му Костадин Костадинов не са налице предпоставките той да бъде задържан в ареста. Той отбеляза, че има разминаване между показанията на двамата основни свидетели. Както и че няма данни клиентът му да е направил опит да се укрие или да възпрепятства разследването, също и няма доказателства, че е лице с висока степен на обществена опасност.

Според прокуратурата подкупът от 62 000 лв. бил даден заради 1,250 милиона лв., нужни на Българската федерация по вдигане на тежести за домакинството на Европейското първенство през февруари. 

Коментари

Новини Варна