IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
12:40 | 2 януари 2024
Обновен: 05:20 | 30 април 2024

Борисов нямало да бъде премиер, но щял да сменя министри при ротацията

Правителството се справя с важните задачи пред държавата, смята лидерът на ГЕРБ

По материала работи: Слав Велев
Борисов нямало да бъде премиер, но щял да сменя министри при ротацията

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, правителството се справя с важните задачи пред държавата. Обясни, че ротацията през март ще се осъществи, както са се разбрали с "Продължаваме Промяната". И допълни, че ще се направи анализ на работата на всеки министър от ръководствата на партиите, които подкрепят управлението и тогава ще се реши дали да има смяна на министри, предаде БНТ.

Според Борисов частичното ни приемане в Шенген е успех за държавата и този факт трябва да ни радва:

"След застой и хаос и нищо! Една лъжица асфалт не са сложили! Сега благодарение на некоалицията за всички кметове и населени места се отпускат не малко пари за това, че има правителства. Като нямаше правителство, а служебни кабинети - абсолютно мъртвило", коментира лидерът на ГЕРБ.

"Като дойде 6 март, ще видите каква ще бъде ротацията. България си имаше добър министър-председател по мое време, но сега по-добре да се съсредоточим за работа с партиите и структурите. За мен в момента действа изключително демократичен принцип на жесток самоконтрол между всички участници в управлението, което е добро за държавата. Каквото мога да помогна и вътре, и извън държавата - резултатите са видими", коментира той.

"По споразумението, което имаме, ще се направи анализ на работата на всеки министър, и ако има такива, които не са се справили толкова добре и нямат голям напредък, ще бъдат сменени. Но това ще стане с анализ между лидерите и двамата премиери тогава. Най-важното е МРРБ - и това ще му е най-големия тест на министъра, в рамките на тази седмица да направи плана и правилата, които осигуряват проектите за цялата тази година. Така министерството трябва да работи на 1000%. Сега всички общини ще подадат проекти. И ако министърът се справи с това, ще остане да работи", допълва той.

Според Бойко Борисов във всяка партия има качествени хора.

По отношение на Шенген той коментира темата така:

"Бургас вече по въздух и море е в Шенген, могат и от морето, и по въздух да излизат хората. Имаше грешки, но големият проблем, който ни спря, бяха тези няколко години хаос по границите. Всеки ден репортажи, избиваха се мигрантите с полицаи, и това отиваше по всички медии. Това бе по време на служебните правителства на Румен Радев"

Относно проверките в складовете на "Лукойл", които започнаха вчера, Борисов коментира, че се надява това да доведе до сваляне на цената на горивата. Единственото, което искаме, е да не обслужваме интересите на Русия, а този лев, който плащаме отгоре на литър бензин, да остава у българите, обясни лидерът на ГЕРБ.

"Разединителите, които направиха така, че държавата да се мрази, нямат никакъв успех. Колкото и да не ни харесва некоалицията, ни вкара в Шенген, имаме щедър за всички общини бюджет, има конституционна и правосъдна реформа, както и зелена светлина от цялата европейска общност", допълни Борисов.

Коментари

Новини Варна