IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
15:00 | 2 януари 2024
Обновен: 04:12 | 29 април 2024

Тежка катастрофа между автобус и камион затвори пътя Русе - Бяла (СНИМКИ)

10 души са пострадали при инцидента

По материала работи: Слав Велев
Тежка катастрофа между автобус и камион затвори пътя Русе - Бяла (СНИМКИ)

Снимки.: Диана Русинова

Тежка катастрофа между автобус с туристи и камион затвори пътя Русе - Бяла  днес. Това съобщи във своя фейсбук профил Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики. Инцидентът е станал на пътя Русе - Бяла, край разклона за град Борово.

Сигнал за катастрофата е подаден към 12:20 часа днес. Веднага на място са изпратени екипи на полицията и на Спешна помощ. Превозните средства са с чуждестранни регистрации.

Десет души са пострадали леко при катастрофа, съобщи за БТА регионалният говорител на МВР в Русе.

Според първоначалните данни катастрофата е между автобус с румънска регистрация с гръцки туристи, управляван от 36-годишен шофьор, движещ се към Бяла и тежкотоварен камион с турска регистрация, управляван от 50-годишен мъж. Двете превозни средства са се ударили при разминаване на завой.

При инцидента автобусът е напуснал пътя вдясно по посока на движението си.

При произшествието са пострадали десет души, пътували в автобуса, сред които е и шофьорът. Те са с леки порезни рани от счупените стъкла. Няма опасност за живота им. Транспортирани са с три линейки към Университетската болница "Канев" в Русе.

За останалите пътници е изпратен друг автобус.

Движението в участъка е временно ограничено. Въведен е обходен маршрут - Обретеник - Ценово - гара Бяла и обратно. Участъкът се регулира от полицейски екипи.

Причините за инцидента се изясняват. На местопроизшествието се извършва оглед.

Коментари

Новини Варна