IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
15:44 | 14 октомври 2014
Обновен: 12:35 | 17 април 2024

Бързият влак от София за Варна отклонен заради авария

Бързият влак от София за Варна отклонен заради авария

По материала работи: Борис Проданов
Бързият влак от София за Варна отклонен заради авария

Запушване на един от тяговите двигатели на локомотив на товарен влак предизвика прекъсване на движението на влаковете в участъка Нова Загора – Хан Аспарух, съобщиха от БДЖ.
Около 15 ч. в участъка между гарите Нова Загора и Хан Аспарух локомотивната бригада на товарен влак, пътуващ в посока Стара Загора, забелязва дим от единия тягов двигател на локомотива.
Машинистите незабавно са спрели влака и са предприели мерки за предотвратяване на евентуално запалване на локомотива, като са използвали един пожарогасител.
След разрастване на дима служителите от локомотивната бригада са напуснали локомотива и са подали сигнал на телефон 112. Пристигнал е екип на служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, който е потушил гъстия дим.
В момента на мястото на инцидента се извършват следствени действия. По тази причина е спряно захранването в контактната мрежа и е прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Нова Загора и Хан Аспарух.
Бързият влак № 8601 от София за Варна е отклонен по обиколен маршрут от гара Стара Загора през Тулово и Сливен. За пътниците в участъка между гарите Стара Загора и Зимница е осигурен превоз с автобуси, както и за пътниците от пътнически влак № 80105 от Стара Загора за Ямбол.
dnes.bg

Коментари

Новини Варна