IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
08:45 | 17 януари 2024
Обновен: 17:02 | 27 април 2024

Тежка катастрофа с автобуса за "Студентски град", четирима пострадаха

Рейс по линията 94 е помел кола в насрещното в столичния квартал "Дианабад"

По материала работи: Слав Велев
Тежка катастрофа с автобуса за "Студентски град", четирима пострадаха

Кадър: БНТ

Шофьор на градския транспорт губи контрол над автобус номер 94, влиза в насрещното и удря автомобил. Действието се развива на ул. "Никола Габровски". В резултат на инцидента са пострадали четирима души, включително и шофьорът на автобуса. Те са настанени в различни лечебни заведения в столицата, предаде БНТ.

По информация водачът е с дългогодишен опит без нарушения. Най-тежко е пострадала жена, която е фрактура в таза, в крака и в гръдния кош. При инцидента не е имало превишаване на скоростта.

"На водача му прилошава, губи съзнание, навлиза в насрещното платно. Имало е пресичаща жена. За жалост удря нея и се спира в два автомобила, които са били паркирани", каза Борислав Попов - началник отдел "Безопасност на движението", Столичен автотранспорт.

По думите на Борислав Попов шофьорът не е взимал допълнителни смени. Имал е повече часове, но часовото му време за почивка е спазено.

"Голяма част от колегите употребяват медикаменти, но те си ги пият редовно и се следи тяхното здравословно състояние", обясни Борислав Попов.

Всички водачи минават един път в месеца за преглед, увериха от Столичния автотранспорт.

Коментари

Новини Варна