IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
11:40 | 17 януари 2024
Обновен: 12:36 | 28 април 2024

Николай Дренчев е новият председател на "Комисията за контрол на службите за сигурност" в НС

Депутатът от "Възраждане" е член и на Комисията по отбрана

По материала работи: Слав Велев
Николай Дренчев е новият председател на "Комисията за контрол на службите за сигурност" в НС

Николай Дренчев/Снимка: ПП "Възраждане"

Николай Дренчев поема председателството на "Комисията за контрол на службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения" през третата сесия на 49-то Народно събрание, съобщиха от ПП "Възраждане" .

Николай Дренчев е роден на 30.09.1968 г. в град Добрич  През 1973 г. се премества да живее в София. Основното си образование завършва в 81–во училище, а средното -  в 18-то средно училище "Акад. Людмил Стоянов". В периода от 1986 до 1991 г. учи във Висше военновъздушно училище "Георги Бенковски" в Долна Митрополия, където завършва със звание лейтенант и специалност "летец - пилот".

Като офицер служи в 18–ти изтребителен авиационен полк в авиобаза Габровница Пилотира МиГ- 23 МЛД.

Инж. Николай Дренчев е народен представител от ПГ на "Възраждане" в 47, 48 и 49-то Народно събрание, в които е и член на  Комисията за контрол на службите за сигурност. В 49-то  Народно събрание е член още на Комисията  по отбрана.

Коментари

Новини Варна