IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
12:12 | 29 януари 2024
Обновен: 12:35 | 27 април 2024

Пеевски: Защо прокуратурата не оповестява данни за проверки, свързани с президентството?

Румен Радев отговори: Появата на алтернативна партия е неизбежна (ВИДЕО)

По материала работи: Слав Велев
Пеевски: Защо прокуратурата не оповестява данни за проверки, свързани с президентството?

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски отправи рано сутринта ново питане към главния прокурор, главния секретар на МВР и шефовете на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията. Той търси отговори на въпроса :"Защо прокуратурата и службите не предприемат или не оповестяват данните за проверки и дела по случаи с висока обществена чувствителност".

Пеевски настоява компетентните органи да информират за сигнали, данни и ход на преписки от последните три години, за които "многократно е писано и говорено в публичното пространство".

Преди няколко дни Делян Пеевски съобщи, че ще търси информация за "пътя на Копринката" и т. нар. "Касиери" на президента, както и за ролята на президентскиясъветник Николай Копринков и Сотир Ушев по време на служебните правителства на Румен Радев.

Софийската градска прокуратура проверява какви данни има по отношение на лицата Сотир Ушев и Николай Копринков, каза пред журналисти градският прокурор на София Илияна Кирилова. 

По думите ѝ случаят вече е разпределен на наблюдаващ прокурор, възможно е и Делян Пеевски да бъде призован на разпит.

Успоредно с това в градската прокуратура върви мониторинг на дела, които са дошли от закритата вече спецпрокуратура, уточни Кирилова.

Президентът отговори с изявление пред медиите. Радев определи искането на Пеевски, като политическа атака от страна на управляващите партии. Появата на алтернатива е неизбежна, заяви държавният глава в отговор на въпрос дали организира нова политическа партия.

Цялата истерия издава страх от нова партия. Този хор на страха обедини партиите в сглабката и малки партии, които заедно се чувстват застрашени от ерозията на доверето. Ситуацията е такава, че появата на алтернатива е неизбежно, която да върне нормалността и европейската перспектива. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

"Опитомяването на лидерите на ПП-ДБ дава някакви надежди някому, че могат да подходят и към президентската институция така, но това няма да се случи". Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

Вижте какво каза още президентът:

Коментари

Новини Варна