IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
11:20 | 30 януари 2024
Обновен: 21:28 | 26 април 2024

Мъж плати близо 400 лв. да му върнат книжката след фалшив наркотест (ВИДЕО)

Когато стана ясно, че резултатите ми са отрицателни, започна едно още по-голямо ходене по мъките, жалва се потърпевшият

По материала работи: Слав Велев
Мъж плати близо 400 лв. да му върнат книжката след фалшив наркотест (ВИДЕО)

Снимка и ВИДЕО: NOVA

Мъж е платил близо 400 лева, за да му върнат шофьорската книжка. В случая не става дума за подкуп, а за цената на един кръвен тест за наркотици.

Това се случило, независимо, че впоследствие резултатът се е оказал отрицателен и оневинил младия мъж от Пловдив, който първоначално бил задържан от полицията. Това е поредна история за дълги месеци на чакане, преживени неудобства и проблеми в работата заради отнета книжка.

„Когато стана ясно, че резултатите ми са отрицателни, започна едно още по-голямо ходене по мъките. Първо чакахме да излезе прокурорското решение, а след това - да пристигне. Но тъй като е с обратна разписка, не можех да го взема лично и няколко дни чаках „Български пощи” да го доставят. След което отидох в КАТ с първи опит да си получа книжката обратно. Оттам казаха, че трябва да изчакам 14 дни, за да обжалвам, което е странно, защото нямаше какво да обжалвам”, разказа Иван Кръстев в ефира на NOVA.

„Изчаках 14 дни. На втория опит ми отне около 3 часа, за да разбера, че трябва да платя сума за кръвния тест – 360 лева и още 18 лева за вземането на кръв в болницата. Тъй като не знаех на кого трябва да дам парите и по какъв начин, отново започна ходене по мъките. В крайна сметка 18-те лева не ги платих, защото се оказа, че когато ти вземат кръв в Спешно отделение, не се плаща”, сподели още потърпевшият.

Кръстев получил обяснение, че законът е такъв и когато тестът за наркотици е отрицателен, шофьорът трябва да си го поеме като разход.

Повече по темата гледайте във видеото.

Коментари

Новини Варна