IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
14:00 | 10 февруари 2024
Обновен: 14:41 | 27 април 2024

208 пожара са гасили огнеборците за денонощие в страната

Един човек е загинал

По материала работи: Слав Велев
208 пожара са гасили огнеборците за денонощие в страната

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Общо 208 пожара са загасени в страната през последното денонощие, един човек е загинал, съобщиха от Главната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” - МВР, на сайта си. Информацията е актуална към 06:00 часа тази сутрин.

Пожарникарите са реагирали на 237 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 16 пожара, от които четири - в жилищни сгради, четири - в транспортни средства и други. 

Без нанесени материални щети са 192 пожара, от които 137 - в сухи треви, горска постеля и храсти, 43 - в отпадъци и други.

Извършени са 21 спасителни дейности и помощни операции, от които три са при катастрофи в транспортни средства и 18 - като техническа помощ.

Регистрирани са и осем лъжливи повиквания.

При пожар в района на с. Видраре, община Правец, са горели близо 70 дка смесена гора. На мястото на пожара са изпратени два противопожарни автомобила и петима служители на държавното горско стопанство. Поради настъпващия мрак и труднодостъпния терен гасенето е преустановено. 

Коментари

Новини Варна