IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
17:00 | 15 февруари 2024
Обновен: 13:04 | 27 април 2024

Нова измама чрез сайтовете за продажба на употребявани вещи

Подменят скъпи стоки с опция "преглед и тест" при куриер

По материала работи: Слав Велев
Нова измама чрез сайтовете за продажба на употребявани вещи

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Нова измама чрез сайтовете за продажба на употребявани вещи. Подменят скъпи стоки с опция "преглед" при куриер.

Полицаите в Павликени разкриха измама с луксозна марка мобилен апарат. Престъплението е извършено през януари тази година. В куриерска фирма в Павликени жена е отишла да получи пратка за мобилен телефон на стойност 2400 лв. Възползвала се е от възможността за преглед и тест на пратката и след това я е върнала. В последствие се оказало, че върната стока не е оригиналният телефонен апарат, а негова реплика.

Разследването е установило, че съпричастни към извършената измама са двама мъже на 26 и 61 години от Левски и 21-годишна жена от Златарица, известна на полицията по линия «измами». Те са направили самопризнания, посочили са механизма на извършване на деянието, но отказали да върнат апарата или да заплатят левовата му равностойност.

В хода на документиране на престъпната им дейност е установено, че от ноември миналата година срещу 21-гоидшната жена са подадени множество сигнали за идентични деяния на територии обслужвани от СДВР, ОДМВР – Стара Загора и Пловдив, РУ – Левски, Ахелой и др.

Материалите по случая са докладвани в прокуратурата.

Коментари

Новини Варна