IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
13:00 | 1 март 2024
Обновен: 10:11 | 28 април 2024

Доживотен затвор без право на замяна за две звески убийства в Бургас

Брокерът Теодора Бахлова и строителният работник Юмер Мехмед бяха застреляни, а телата им - разчленени

По материала работи: Слав Велев
Доживотен затвор без право на замяна за две звески убийства в Бургас

Строителният предприемач Станимир Рагевски/Снимкa: БТА

Доживотен затвор без право на замяна постанови състав на Бургаския окръжен съд за бизнесмена Станимир Рагевски. Той получи най-тежкото възможно наказание за две убийства, извършени в периода 2020-2021 г. - на брокера Теодора Бахлова и на строителния работник Юмер Мехмед. Двамата бяха застреляни, а телата им - разчленени.

Това е най-тежкото наказание, налагано от състав на Бургаския окръжен съд през последните години. Съдиите Светлин Иванов и Ангел Гагашев наложиха за убийството на брокера Теодора Бахлова 20 години затвор, а за убийството на Юмер Мехмед, който беше застрелян първо в апартамент в жилищен комплект „Зорница” и след това разчленен, присъда „доживотен затвор без право на замяна”.

Мотивите за убийството на Теодора Бахлова, която изчезна през октомври 2020 година и 10 месеца беше в неизвестност, са неуредени финансови взаимоотношения със Станимир Рагевски, с когато са били добри познати. А причина за убийството на строителния работник Юмер Мехмед е това, че той всъщност е знаел за убийството и е изнудвал за пари Рагевски.

Присъдата подлежи на обжалване пред състав на Бургаския апелативен съд.

„С наложеното му наказание „доживотен затвор без замяна”, на практика завинаги е отнета възможността на подсъдимия да навреди на когато и да е било, по какъвто и да е било начин, когато и да е било отново. Това ме прави доволна.  Подсъдимият е личност рядка по своя характер степен на обществена опасност. Наистина изключително лош и опасен човек”, заяви прокурор Десислава Трифонова, цитирана от NOVA.

„Подсъдимият запази мълчание през цялото време, но накрая подхвърли, че няма общо с престъпленията, което се опровергава от доказателствата. Нямаше основания съдът да приема друго освен това, което прие”, заяви адвокат Димитър Вълчев.

Коментари

Новини Варна