IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
България
14:40 | 10 март 2024
Обновен: 09:27 | 28 април 2024

МВР шефът: Няма напрежение на расова основа

Това заяви по повод арестите в столицата Калин Стоянов

По материала работи: Слав Велев
МВР шефът: Няма напрежение на расова основа

"Вече има задържани и за двата случая, на които всички станахме свидетели чрез заснети и разпространени клипове в социалните мрежи. Установено е по безспорен начин, че не става въпрос за напрежение на расова основа. Задържани са двама чужденци – на 24 г. от Египет и на 20 г. от Сирия за нападението над двете непълнолетни момчета и момиче на бул. "Витоша" на 6-и срещу 7-ми март. Те се познават и конфликтът е от личен характер. При втория случай във връзка с нападнатите момчета студенти от Великобритания е задържан 16-годишен български гражданин, който е известен на полицията за кражби и грабежи". Това заяви във Фейсбук вътрешният министър Калин Стоянов.

По време на специализирана полицейска операция тази нощ в столицата са задържани близо 100 души.

"По категоричен начин заявявам, че засиленото полицейско присъствие от екипи на СДВР и Жандармерията е с цел недопускане на нови прояви на насилие, както срещу български граждани, така и срещу чужди - независимо дали са със статут на бежанци или туристи", коментира Стоянов.

Вътрешният министър допълва, че за реда в бежанските центрове (какъвто е и този в квартал "Овча купел") се грижи частна охранителна фирма, наета от Държавната агенция за бежанците.

"Въпреки това за спокойствието на всички граждани, живеещи в районите, където са изградени такива центрове, МВР е осигурило засилено полицейско присъствие. Апелирам тези случаи да не се използват за политически цели и да не се правят опити за внушения сред обществото ни, че тези конфликтни ситуации са на расова основа", заявява още вътрешният министър Калин Стоянов.

Коментари

и ти ли Бруте ( преди 1 месец )
лъжеш както Киро Дългоопашатата Лъжа ? Има , ама вие се правите , че не я виждате и чувате,запленени от *** директиви.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
didier93 ( преди 1 месец )
Здравейте г-н/г-жо Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем, вариращ от 2000 до 10,000,000 при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес. Имейл: didierdf93@ gmail.com Имейл: didierdf93@ gmail.com Телефон за WhatsApp: 0644681046
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна