IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
16:09 | 14 март 2024
Обновен: 06:54 | 29 април 2024

Президентът отмени връчването на първия проучвателен мандат

Петък и събота са дни на траур по повод кончината на патриарх Неофит

По материала работи: Слав Велев
Президентът отмени връчването на първия проучвателен мандат

Президентът Румен Радев отмени връчването на първия проучвателен мандат. Той бе насрочен за утре (петък, 15 март) от 17 часа. Това съобщи държавният глава в Синодалната палата. Сега е време за почит, а не за политика, заяви президентът Румен Радев с изявление след смъртта на патриарх Неофит.

Два са дните, които ще бъдат дни на траур по повод кончината на патриарх Неофит – в петък – 15 март и в събота – 16 март. Погребението на патриарха ще бъде в събота в храма „Света Неделя“, обяви говорителят на Българската православна църква Старозагорският митрополит Киприан.

Радев уточни, че проучвателният мандат на ГЕРБ ще бъде връчен в понеделник от 12 часа.

"Кончината на патриарх Неофит е огромна загуба за Българската православна църква и за целия български народ. Ще го запомня като човек, като патриарх, който ни учеше на смирение и мъдрост. В тези дни на всеобщо смирение и преклонение пред неговата памет политическите страсти са неуместни и затова отлагам върчването на мандата за съставяне на правителство за понеделник от 12 часа", заяви Румен Радев.

Коментари

Новини Варна