IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
16:43 | 25 март 2024
Обновен: 05:29 | 29 април 2024

Петков: Как ще процедираме с втория мандат решаваме тази вечер (ВИДЕО)

Нито ще се крием зад някакви преговорни екипи, нито ще се правим, че ни няма, заяви съпредседателят на ПП

По материала работи: Слав Велев
Петков: Как ще процедираме с втория мандат решаваме тази вечер (ВИДЕО)

Кадър и ВИДЕО: БНТ

Структурите на "Продължаваме промяната" и на партиите от "Демократична България" ще решават тази вечер как коалицията ще процедира с втория мандат за съставяне на парвителство. Това коментира съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков на влизане на заседание на парламентарната група на ПП-ДБ.

"Нито ще се крием зад някакви преговорни екипи, нито ще се правим, че ни няма, а ще си поемем ясно отговорността за втория мандат", заяви Петков, цитиран от БНТ.

Той коментира още, че на 17 март номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел е предложила да има ротация само на премиера и вицепремиера без да се подписва коалиционно споразумение. Снощи премиерът в оставка Николай Денков също предложи подобна ротация и запазване на досегашния състав на кабинета, но настоя и за подписване на споразумение.

"Като махнете цялата мъгла, единствената разлика е споразумението. За нас това означава, че ГЕРБ явно не са готови на реформи в съдебната система, в службите и в регулаторите. Защо - не знаем дали не искат или не могат", каза Петков.

Коментари

Новини Варна