IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
13:40 | 8 април 2024
Обновен: 21:05 | 29 април 2024

Хотелиери по морето си искат Зарица Динкова за министър

Изпратиха молба до служебния премиер

По материала работи: Слав Велев
Хотелиери по морето си искат Зарица Динкова за министър

Зарица Динкова/Снимка: Министерство на туризма/АРХИВ

Туроператори и хотелиери по Черноморието са изпратили писмо до предложения за служебен премиер Димитър Главчев с искане Зарица Динкова да продължи работа и като служебен министър на туризма.

Писмото е подписано от изпълнителния директор на "Албена" АД Красимир Станев, изпълнителния директор на "Либена България", едноличния собственик на "Грифид Хотели" Григор Фиданов, собственика на "Сънтурс", хотели "Уейв Ризорт" и "Модус" Венцислав Танев и председателя на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА) и вицепрезидент на Европейската СПА асоциация (ЕСПА) Сийка Кацарова.

Да продължим започнатото е изключително важно за цялата страна, но най-вече за българското Черноморие, което носи над 70% от приходите от туризъм годишно. Туристическият сектор в България страда от липса на адекватна подкрепа през последното десетилетие, ние сме убедени, че запазването на Динкова като министър на туризма е много важно. Усилията и инициативите, започнати през краткия период, в който Динкова ръководи Министерството на туризма, започват да дават резултати.

Коментари

Новини Варна