IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
07:15 | 9 април 2024
Обновен: 14:24 | 30 април 2024

Служебният кабинет полага клетва

Очаква се президентът да издаде указите за назначаването му и избори 2 в 1

По материала работи: Слав Велев
Служебният кабинет полага клетва

В 09.00 ч. днес кабинетът „Главчев” ще положи клетва на извънредно заседание в Народното събрание.

Димитър Главчев запази четирима от редовните министри в състава на служебния кабинет. Очакваше се до края на вчерашния ден бъдещият служебен премиер да уведоми президента за финалния списък с министри.

Засега няма информация за промени в състава му, обявен преди дни. Най-остри в реакцията си са от групата на „Продължаваме промяната - Демократична България”. Те настояват президента Румен Радев да не подписва указа, ако в него остане Калин Стоянов като вътрешен министър. 

Очаква се днес президентът Румен Радев да издаде трите указа, които нужни за съставянето на служебен кабинет и провеждането на избори 2 в 1.

Единият ще бъде този, с който назначава служебният кабинет „Главчев”. Вторият за насрочването на предсрочни избори за национален парламент за 9 юни, а третият за избирането на евродепутати.

Процедурата трябва да се случи преди извънредното заседание на парламента за полагане на клетва от служебното правителство. Очаква се на него да присъства и Радев.

Коментари

Новини Варна