IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
16:20 | 12 април 2024
Обновен: 02:02 | 30 април 2024

Жега събота и неделя, от сряда идва хлад

До 33° ще достигнат температурите през следващите дни

По материала работи: Слав Велев
Жега събота и неделя, от сряда идва хлад

Жега събота и неделя, от сряда идва хлад. До 33° ще достигнат температурите през следващите дни

През нощта над по-голямата част от страната ще е безоблачно. Повече облаци ще има над източната половина от Дунавската равнина и на отделни места там ще превали краткотраен дъжд. Ще бъде почти тихо с минимални температури между 9° и 15°, във Варна– около 9°.

От 21 часа на 12-ти до 21 часа на 13-ти април 2024 г. във Варна ще има променлива облачност. Утре по южното крайбрежие и във вътрешността на района с условия за развитие и на купест-дъждовна облачност. Главно там се очакват краткотрайни превалявания от дъжд, не са изключени и гръмотевици. Ще духа предимно слаб вятър от север, следобед по крайбрежието от източна четвърт, който привечер на места ще стихва. Минималните температури ще са между 9° и 14°, максималните от 20° до 25°, по крайбрежие малко по-ниски. За Варна минимална температура 13°, а максимална 21°. Вълнение на морето 2 бала, в заливите 1-2. Температура на морската вода между 13° и 16°.

В планините денят ще започне слънчево, с повече облаци в следобедните часове и над масивите от източната половина на страната е възможно ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще се задържат без съществена промяна и в курортите ще са между 10 и 15 градуса.

И на Балканите ще бъде топло и предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над североизточната половина от полуострова, като на места ще превали краткотраен дъжд.

У нас, слънчевото време ще се задържи и през следващите дни. Ще бъде и топло, като в началото на новата седмица максималните температури ще достигнат до 33 - 34 градуса. Във вторник се очаква заоблачаване и краткотрайни валежи, а от сряда и температурите ще тръгнат надолу.

Коментари

11g24g96g ( преди 2 седмици )
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна