IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
08:48 | 14 април 2024
Обновен: 13:56 | 29 април 2024

Простреляха в главата дете на година и половина

Военен хеликоптер го откара в „Пирогов“, борят се за живота му

По материала работи: Петър Захариев
Простреляха в главата дете на година и половина

Снимка: Bulnews

Тежък инцидент с малко дете е стана в събота следобед край Враца.

При неизяснени на този етап обстоятелства, по време на игра в кв. Кулата е било гръмнато в главата дете на година и половина, съобщи Bulnews.

Детето е било ударено от 12-годишно момче. На този етап е ясно, че изстрелът е възпроизведен от въздушна пушка, собственост на дядото на стрелеца.

Незабавно бил подаден сигнал на 112 и пострадалото момченце било докарано в спешното на врачанската болница. Там медиците бързо установили, че раната е несъвместима с живота му и поискали помощ от София. Изпратен е хеликоптер "AS 532 Cougar" с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили (ВВС). Военните са изпълнили успешно задачата за авиомедицинска евакуация, съобщиха от пресцентъра на военното министерство.

Простреляното дете е настанено в спешната университетска болница "Пирогов" в София. Мултидисциплинарен екип от болницата прави прави всичко необходимо в борбата за живота и здравето му, съобщиха от лечебното заведение. „Детето е настанено в реанимация за интензивно лечение и активно наблюдение. Направена е неврохирургична обработка на нараняването. Остава на апаратна вентилация“, уточниха от „Пирогов“.

Коментари

Новини Варна