IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
16:48 | 27 април 2024
Обновен: 23:30 | 8 май 2024

ПП-ДБ са готови отново за коалиция с ГЕРБ, но без ДПС

Служебната власт прави чистка в институциите, за да назначи на ключови постове хора, близки на Борисов и Пеевски, смята Атанасов

По материала работи: Слав Велев
ПП-ДБ са готови отново за коалиция с ГЕРБ, но без ДПС

Снимка: БГНЕС

След предсрочните избори ПП–ДБ имат готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление на страната, но само при условие, че се стигне до подписването на споразумение и ако в разговорите не участва лидерът на ДПС Делян Пеевски. Това заяви депутатът и бивш премиер Николай Денков, предаде БНТ.

Според ПП-ДБ служебната власт в момента прави чистка в институциите, за да назначи на ключови постове хора, близки на ГЕРБ и ДПС.

"Не сглобка, те имат заварка. Така че ако тази заварка те успеят да я счупят, можем да обсъждаме изобщо някакви възможности за преговори. В момента, докато Пеевски командва не само ДПС, а и ГЕРБ, ние нямаме какво да правим заедно", коментира Денков.

Според Атанас Атанасов на практика сега ГЕРБ и ДПС са взели служебната власт.

"Имаме марионетно правителство на Главчев, което провежда целенасочена кадрова чистка, основно с цел да осигурят чадър върху купувачите на гласове на предстоящите избори, защото те на това разчитат. Вчера бяха сменени няколко областни управители", посочи Атанасов.

Коментари

Новини Варна