IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
10:30 | 4 май 2024
Обновен: 09:22 | 18 май 2024

Днес е крайният срок за промени в състава или в наименованието на коалициите, участващи в изборите на 9 ти юни

До момента документи за регистрация са подали 23 партии и 11 коалиции, а една партия е била заличена от регистрацията

По материала работи: Десислава Михалева
БТА

Партиите и коалициите имат последна възможност да подадат заявление в Централната избирателна комисия (ЦИК) за извършване на промени в състава и/или в наименованието на регистрирана коалиция. Това може да стане до 17:00 ч. днес, 4 май.

До 17:00 ч. на 7 май партиите, коалициите и инициативните комитети правят предложения до ЦИК за регистрация на кандидатски листи в изборите за членове на ЕП, както и до РИК за регистрация на кандидатски листи в изборите за народни представители.

Припомняме, че до този момент документи за регистрация са подали 23 партии и 11 коалиции, а една партия е била заличена от регистрацията. От тях една партия и една коалиция са регистрирани само за участие в изборите за народни представители. За участие в изборите за членове на ЕП от България са регистрирани три инициативни комитета за издигане на трима независими кандидати.

 

Коментари

Новини Варна