IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
15:15 | 21 май 2024
Обновен: 11:50 | 26 юли 2024

Слънчеви часове до края на деня

Температури до 27 градуса ни очакват

По материала работи: Слав Велев
Слънчеви часове до края на деня

Любителите на слънчевото време ще останат доволни от прогнозата за времето, според която ни очакват повече часове с високи температури днес. В близките часове се очакват превалявания главно в планинските райони в западната половина от страната. Ще има и гръмотевици.

Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София - около 23°. През нощта по-значителни временни увеличения на облачността ще има над Северозападна България и на места там ще превали.

Минималните температури ще са между 9 и 14 градуса, а максималните утре - между 21° и 27°, малко по-ниски по Черноморието, в София - около 22°, в комбинация със слаб, в Източна България – до умерен източен вятър. През деня в по-голямата част от страната ще бъде слънчево, с повече облаци в Западна и Централна България.

На много места там ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, като главно в планинските райони количествата ще са значителни. По Черноморието ще е предимно слънчево. Сутринта на места ще има ниска облачност и видимостта за кратко ще е намалена. Ще духа до умерен източен вятър. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. В планините утре ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на много места ще има валежи и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. А температурите ще се понижат. В курортите се очакват от 12 градуса на Алеко до 22 в Банско.

На Балканите преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над много райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

У нас, през нощта срещу четвъртък и в четвъртък в много райони от страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Има повишена вероятност за интензивни явления и локални значителни количества.

Температурите още малко ще се понижат и максималните ще бъдат между 20° и 25°.

В петък ще преобладава слънчево време, но след обяд отново ще на места ще превали краткотраен дъжд.
Ще започне обаче, затопляне, което ще продължи и през почивните дни, когато вероятността за валежи намалява.

Коментари

Новини Варна