IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
13:15 | 22 май 2024
Обновен: 23:31 | 15 юни 2024

Почти 3000 зрелостници се явяват на матура по желание

Допълнителните изпити продължават до 29 май.

По материала работи: Слав Велев
Почти 3000 зрелостници се явяват на матура по желание

2715 зрелостници са подали заявления да се явят на допълнителен държавен зрелостен изпит по желание. Тази сутрин се провеждат първите два от тях – по математика и по география и икономика от общообразователната подготовка. Желание да се явят на изпита по математика са декларирали близо 600 зрелостници, а по география и икономика – над 220.

От 14:00 ч. днес следобед ще се проведат и държавните зрелостни изпити по желание от профилирана подготовка по физика и астрономия, география и икономика, изобразително изкуство, история и цивилизации, предприемачество и руски език.

Допълнителните матури продължават до 29 май.

От 8:30 ч. утре са изпитите по философия, физика и астрономия, биология и здравно образование, френски, испански, немски, руски и италиански език от общообразователната подготовка.

От 14:00 ч. утре ще се проведат и матурите от профилираната подготовка по български език и литература, информатика, музика, философия, химия и опазване на околната среда, френски, испански, немски, италиански, румънски, португалски, японски, китайски и корейски език.

Коментари

Новини Варна