IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
15:15 | 24 май 2024
Обновен: 18:49 | 15 юни 2024

Арестуваха български тираджия с 40 кг амфетамини в Румъния

Наркотикът е оценен на 1,6 милиона евро

По материала работи: Слав Велев
Арестуваха български тираджия с 40 кг амфетамини в Румъния

Български шофьор на камион бе арестуван от граничните полицаи в румънския град Калафат. Те са открили във возилото около 40 килограма метамфетамини, съобщи телевизия Диджи 24, позовавайки се на прессъобщение на институцията, пише БТА. Телевизията уточнява, че стойността на открития наркотик се оценява на около 8 милиона леи (1,61 милиона евро).

Според цитираното съобщение на 23 май около 01:30 часа на граничния пункт Калафат-Видин в посока влизане в Румъния се е явил товарен камион, управляван от 52-годишен български гражданин. Той се движел по маршрут България-Германия и превозвал стъкло, според представените документи. 

При проверката румънските гранични полицаи заедно с българските си колеги са открили в кабината няколко пластмасови кутии, скрити в тапицерията, съдържащи твърдо вещество под формата на кристали.

Уведомени са полицаите от Бригадата за борба с организираната престъпност в Крайова и след инвентаризация са открити 40 пластмасови кутии с общо количество от около 40 килограма вещество на стойност около 8 милиона леи. 

Същия ден прокурорите от Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма са задържали българския шофьор, който е разследван за престъпленията международен трафик на високорискови наркотици и вътрешен трафик на високорискови наркотици. Впоследствие съдът в окръг Долж е постановил задържането му за 30 дни.

Коментари

Новини Варна