IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
България
16:45 | 25 май 2024
Обновен: 05:58 | 16 юни 2024

България е домакин на парламентарна асамблея на НАТО

Атанас Запрянов предупреди, че България е цел на хибридната агресия на Русия

По материала работи: Слав Велев
България е домакин на парламентарна асамблея на НАТО

Снимка: Нова ТВ

От днес до 27 май Народното събрание е домакин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО. За събитието пристигат над 400 представители от 32 държави членки на Алианса и от 25 страни партньори. Днес и утре те участват в работата на петте комитета на Парламентарната асамблея, информира Нова.

Комитетът по отбрана беше открит от българския военен министър. Пред парламентаристите Атанас Запрянов предупреди, че България е цел на хибридната агресия на Русия и обясни, че има информация, че руската държава прави опит да се намеси в евровота у нас.

„По заключение на Европейския парламент има информации за такава намеса. С хибридни въздействия да се повлияе на резултата от изборите. Част сме от тази хибридна атака, тъй като България прави вот 2 в 1. Говорим за европейските избори. Не става въпрос за нашите вътрешни национални избори”, посочи той.

По думите на военния ни министър България подкрепя присъствието на Алианса в Черноморския регион и намекна, че  при нужда многофункционалната бойна група у нас може да се разшири до бригада. Той посочи, че  се нуждаем от брегова система за противокорабна защита и ако има държава, която би желала да разположи такава система, това би усилило нашата защита.

Запрянов беше категоричен - подкрепата за Украйна трябва да продължи, защото в противен случай „Путин може да се вдъхнови и да атакува други територии, включително и държави членки на НАТО”.

„Тъй като руската агресия към Украйна е пряко предизвикателство за нашата сигурност, ние ще продължим да подкрепяме Украйна в нейните законни действия за противодействие на руската военна инвазия и за възстановяване на териториалната ѝ цялост в рамките на международно признатите ѝ граници“, заяви министърът на отбраната.

Коментари

didier93 ( преди 3 седмици )
Здравейте сър мадам Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем от 2000 лв. до 800 000,00 лв. при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда от него, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес. Имейл: didierdf93 @gmail.com Имейл: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна