IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 28°
България
09:45 | 26 май 2024
Обновен: 02:16 | 17 юни 2024

Засилен трафик в днешния ден

АПИ реорганизира движението на места, за да се избегнат тапите

По материала работи: Слав Велев
Засилен трафик в днешния ден

В последния от поредицата почивни дни се очаква натоварен трафик в посока София. Едно от невралгичните места за прибиращите се от Гърция е участъкът на главен път Е-79 край Симитли, където редовно се образуват огромни задръствания. За да се избегне тапата, от Агенция "Пътна инфраструктура" днес за първи път променят организацията на движение в района.

Към момента трафикът в района на Симитли е спокоен и движението е нормално. Очаква се обаче то да се натовари около обяд и в ранните следобедни часове.

Всички пътуващи в посока Кулата днес от 11:00 до 21:00 часа ще бъдат пренасочвани от АМ "Струма" на пътен възел Благоевград-юг да слязат на главния път Е-79 и от там ще преминават през общинския път между село Железница и Симитли и оттам ще се връщат обратно на главен път Е-79. Това ограничение е за леките автомобили, а камионите и микробусите над 12 тона след 11:00 часа ще бъдат спирани на АМ "Струма", където ще трябва да изчакат до 21:00 часа тази вечер.

Идеята е по този начин да се облекчи прибирането в посока София като на пътен възел Симитли ще бъдат отворени две ленти за движение. Ограничение за камионите в посока София няма да има, но ще трябва да се движат само в дясната лента. За организацията на движението в района ще следят и екипи на "Пътна полиция".

Коментари

Новини Варна