IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
07:44 | 29 май 2024
Обновен: 17:07 | 26 юли 2024

Огромно закъснение на влаковете от София за Варна

Причината е вчерашната катастрофа на гарата в столицата

По материала работи: Слав Велев
Огромно закъснение на влаковете от София за Варна

Влакове се сблъскаха на Централна жп - гара/Снимка: БГНЕС

Вчерашният инцидент на Централната жп-гара в София стана причина за промени в разписанията на влаковете, които продължават и тази сутрин. Справка в сайта на БДЖ показва, че влаковете от София за Варна се движат със закъснение от 50 минути до 2 часа. 

Продължава разследването на причините за инцидента, при който маневрен локомотив удари пътнически влак. Пострадаха 12 човека, като четирима от тях бяха откарани за преглед в столични болници. Една от версиите за инцидента е прилошаване на машинист.

"Влак, който е бил композиран на Централна гара е трябвало да замине за Пловдив. Отзад друг влак с три вагона прави маневра и е трябвало да спре на дистанция зад него. На машиниста му е призляло и не е успял да спре на дистанция. С ниска скорост се е ударил в задницата на влака, в задния вагон. Няма челен сблъсък", обясни на място министърът на транспорта Георги Гвоздейков.

Коментари

Новини Варна