IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
15:52 | 29 юни 2015
Обновен: 11:59 | 21 април 2024

Митничари хванаха 60 000 къса нелегални цигари

Стоката била в румънски микробус, минаващ през "Дунав мост"

По материала работи: Деян Михайлов
Митничари хванаха 60 000 къса нелегални цигари

Русенски митничари са открили тази нощ 60 000 къса нелегални цигари в микробус с румънска регистрация на ГКПП "Дунав мост". Това съобщиха от Агенция "Митници".

 

Тютюневите изделия пътували в товарното отделение на микробус "Рено", идващ от Атина. Задържаните цигари, поставени в четири големи чанти, са от марките "777" и "R.G.D.", като произходът им е неясен.

 

Първоначално шофьорът на буса заявил, че четирите сака са му били дадени в Гърция за превоз до получател в Румъния, но той нямал представа какво е тяхното съдържание. След разследването обаче мъжът признал, че цигарите са негови.

 

Общо три досъдебни производства за държане и пренасяне на цигари без бандерол са образувани в русенската митница за последните пет дни. При тях са задържани общо 65 000 къса нелегални цигари.

 

От митницата коментират, че най-често нарушителите са шофьори на камиони, които купуват тютюневи изделия в големи количества от безмитни магазини и се опитват да ги транспортират, укрити във фабрични кухини на шофьорската кабина или в хладилни чанти.

 

Водачите обикновено разчитали, че версията "за лична употреба" ще се окаже смекчаващо вината обстоятелство. Показателен в това отношение бил един от последните случаи на задържани около 3000 къса цигари без български бандерол, за които шофьорът на камиона упорито твърдял, че са за лична употреба. Когато му предложили да изпуши една цигара, се оказало, че е непушач.

Коментари

Новини Варна