IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
16:12 | 29 юни 2015
Обновен: 04:33 | 26 март 2024

Компанията, която разследва банкови фалити, погна 20 кредита от КТБ

Има заповед за отваряне на архива на Централното управление на фалиралия трезор

По материала работи: Деян Михайлов
Компанията, която разследва банкови фалити, погна 20 кредита от КТБ

20 кредита от Корпоративна търговска банка се проверяват от международната фирма за разследване на банкови фалити. Това става ясно от седмичния отчет на синдиците в банката. Проверката е концентрирана върху получателите на заемите и свързаните с тях хора.

Експертите от фирмата за разследване на банкови фалити, които разследват Корпоративна търговска банка, са събрали доказателства от външни източници, свързани с разследването.

От отчета на синдиците Лазар Илиев и Росен Ангелчев става ясно, че фирмата е използвала и електронна технология за проследяване на финансови потоци. Тъй като почти всичко в отчета е заличено заради банковата тайна, конкретни резултати към момента не се оповестяват.

Ясно е единствено, че през седмицата разследващите са се концентрирали върху 20 неизплатени кредита, получателите им и свързаните с тях хора.

Синдиците отчитат още, че е издадена заповед за отварянето на архива на Централното управление на Корпоративна търговска банка. Целта е да се предостави информация за съдебно-счетоводна експертиза на движението на паричните потоци при Главната каса на банката.

Миналата седмица синдиците са поискали допълнителни указания от БНБ във връзка с процедурата по несъстоятелност на КТБ.

 

Коментари

Новини Варна