IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
България
08:31 | 2 юли 2015
Обновен: 04:44 | 26 март 2024

Тръгна конкурсът за домейна „.бг”

Срокът за изготвянето и предоставянето на предложенията е 90 календарни дни

По материала работи: Деян Михайлов
Тръгна конкурсът за домейна „.бг”

Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) започва да приема от предложенията на кандидатите за създаване и администриране на регистър на домейн от високо ниво на кирилица „.бг”. Срокът за изготвянето и предоставянето на предложенията на кандидатите за регистър на домейна от високо ниво „.бг” е 90 календарни дни от датата на публикуване на поканата за участие на официалния сайт на МТИТС.
Кандидатът, чието предложение в най-голяма степен отговаря на принципите и изискванията, заложени в документите, и бъде оценено най-високо, ще получи подкрепата на правителството и интернет общността. Следващата стъпка от процеса на определяне на регистър на домейн от високо ниво „.бг” е кандидатстване пред международната интернет организация за имена и адреси ICANN, пише "Монитор". Предложението на България за име на домейн на кирилица „.бг” получи одобрение от ICANN през октомври 2014 година.

 

Коментари

Новини Варна