IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
09:47 | 2 юли 2015
Обновен: 13:42 | 17 април 2024

Хората-къртици от пет години подкопават пернишки квартал

Общината харчи на месец по 5000 лв. за запълването на дупките

По материала работи: Деян Михайлов
Хората-къртици от пет години подкопават пернишки квартал

Жителите на пернишкия квартал „Рудничар”, на които се наложи да напуснат домовете си, подкопани от т.нар. хора-къртици, споделиха, че животът им е съсипан.

Пострадалите от незаконния добив на въглища казаха пред Нова телевизия, че са принудени да пребивават при приятели, защото на осигуреното им от властите място за временно настаняване нямало ток и вода.
„Чуваме ги в банята, чуваме ги навсякъде, те са като плъхове, само шарят, имам чувството, че някой ден ще ми влязат в къщата  и ще ми кажат „Добро утро!“, оплака се Румяна, която е една от евакуираните. 
Проблемът с изкопаването на галерии съществува от пет години насам, но институциите не правеха нищо по въпроса, споделиха още потърпевшите.
Кметът на Перник Иван Иванов пък заяви, че добивът на въглища от псевдо миньори все още не е криминализиран. А всеки месец общината харчи средно между 3000 и 5000 лв. за запълването на дупките.
В крайна сметка, в резултат от изкопните дейности, се е образувало свлачище, което наложи евакуацията на три семейства от „Рудничар”.  
Преди дни имаше специализирана акция за залавяне на нарушители, но нито един от тях не беше заловен на място.

Коментари

Новини Варна