IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
10:23 | 2 юли 2015
Обновен: 17:59 | 17 април 2024

Питбул отхапа лицето на случаен минувач

Човекът е почти обезобразен и му предстоят пластични операции на лицето

По материала работи: Деян Михайлов
Питбул отхапа лицето на случаен минувач

Домашен питбул нахапа жестоко мъж от Брацигово. Човекът е почти обезобразен и му предстоят пластични операции на лицето. Трагичната случка надигна като мощен взрив хорското недоволство и вече втори ден в града се събира подписка срещу бойните кучета, подвизаващи се в центъра.

Само за ден събраните парафи са 250, а утре инициаторката Анастасия Клянчева ще ги представи в общината с искане отговорните институции да вземат мерки и да се предотвратят следващи инциденти. Държат опасното четириного да бъде държано в специална клетка и да носи намордник.

Жестокият инцидент се разиграл на 27 юни малко след полунощ, когато потърпевшият 40-годишен мъж се прибирал със съпругата си след почерпка в ресторант, пише "Марица". Пътят им минавал пред ограда на двор в центъра на града, в който въпросният питбул бил отглеждан. Животното не било завързано и някак си успяло да прескочи ламарината, поставена в единия край на имота наместо ограда. Оттам скочило върху човека и наръфало безмилостно цялото му лице. Засегнати са очите, бузите и носа му. Въпреки че е висок и снажен мъж, той не успял да се изкопчии от желязната захапка на кучето. Виковете на жена му явно прогонили питбула, а съседи се притекли на помощ. Пострадалият бил веднага откаран в Спешно отделение в Пазарджик. Там му направили 36 шева и спасили живота му. Лекарите били категорични, че след време ще трябва да се намеси и пластичната хирургия. Раненият е известен сред местните с това, че помагал на хората и винаги се отзовавал. На този етап те не искат да назовават името му заради психическите травми, които бил получил след инцидента.

Коментари

Новини Варна