IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
21:52 | 3 юли 2015
Обновен: 06:55 | 25 април 2024

Над 2000 сгради ще имат договори за саниране до края на годината

Засега са сключени повече от 1000 контракта, съобщи Лиляна Павлова

По материала работи: Слав Велев
Над 2000 сгради ще имат договори за саниране до края на годината

До края на годината се очаква повече от 2000 сгради да са със сключени договори за финансиране по националната програма за енергийна ефективност. Това коментира в Русе министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, предаде БТА.

 

Тя каза още, че са факт първите сгради, които се ремонтират. "Към днешна дата имаме повече от 1000 сключени договора и одобрени сгради за финансиране, а почти 1300 са тези, които са си подали документите за одобрение. Повече от 2000 са сдруженията в цялата страна", информира Павлова.

 

Министърът припомни, че Банката за развитие към Съвета на Европа е отпуснала 150 млн. евро, които ще бъдат използвани за осъществяване на националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, за която са предвидени общо 1 млрд. лева.

 

По отношение на програмата за саниране, която се довършва от европейските фондове, Павлова изрази надежда, че до края на годината ще бъдат ремонтирани около 150-180 сгради.

 

Източник: Инвестор.bg

Коментари

Новини Варна