IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
България
10:46 | 5 юли 2015
Обновен: 11:19 | 25 март 2024

Бежанец възпя сбъднатата в София мечта

Бамба от Мали твърди, че България е страната на възможностите

По материала работи: Деян Михайлов
Бежанец възпя сбъднатата в София мечта

За бежанеца Бамба Малинке София се оказва сбъдната мечта. Той бяга от Мали преди две години и половина. След като завършва училище там, започва да се занимава с музика и пише песен за свободата на религиите. Това обаче води до убийството на родителите му.

"Когато тръгнах, беше много рисковано и много опасно, единственото нещо, което исках да направя всъщност беше да напусна Мали и пътуването ми до тук беше подложено на всякакви рискове. Трябваше да бягам от стрелба, от убийства и е чист въпрос на късмет и благодарение на бога успях да достигна до тук, до България жив и здрав”, разказва той.

Мали е държава, в която 95% от населението е мюсюлманско. А да си християнин е въпрос на оцеляване. Там баща му решава да смени религията си, а Бамба следва неговия пример. Днес твърди, че между религиите няма разлики.

Когато пристигнал в София, бил много развълнуван, че може да се разхожда свободно по улиците. "Мислех си, че това е като една сбъдната мечта и оттам написах песента, че София е моята сбъдната мечта”, обяснява още Бамба.

За целта му помага македонеца Филип. Той продуцира парчето, заедно намират и интересно място за снимките. Руините на стара сграда в София.

Сега в София Бамба работи в сферата на маркетинга и живее добре. Казва, че се чувства щастлив и свободен за разлика от родината си.

"Най-важното за мен в София беше да намеря безопасност и затова знаех, че като чужденец трябва да полагам двойно повече усилия и да се старая двойно повече да бъда добър пример.”

Бамба се надява някой ден да срещне отново малката си сестричка, за да живеят заедно тук в България. Страната, която сбъдва мечти.

Коментари

Новини Варна