IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
09:05 | 6 юли 2015
Обновен: 07:56 | 26 март 2024

Кредитните милионери в КТБ стават ясни до часове

Очаква се парламентарната комисия за разследване на фалита на банката да публикува своя доклад

По материала работи: Деян Михайлов
Кредитните милионери в КТБ стават ясни до часове

Кредитните милионери от КТБ лъсват до часове, като това може да стане още утре. Очаква се във вторник парламентарната комисия за разследване на фалита на банката да публикува своя доклад, който отразява двумесечната работа на разследващото звено.

 

В петък промените в Закона за кредитните институции за отпадането на банковата тайна за кредитите и влоговете на физически и юридически лица две години преди обявяване на банката в несъстоятелност бяха обнародвани. Анкетната комисия спря да функционира още преди месец, но изчакваше влизането в сила на тези законови поправки, за да стане публична цялата информация за източването на КТБ Докладът описва цялата схема на действие на банката и участниците в нея в близо 200 страници, като са приложени и множество документи, които комисията е получила от различни институции в хода на работа.

 

Междувременно от публичните отчети на синдиците в КТБ стана ясно, че миналата седмица са изпратили в Народното събрание списък с най-големите кредитополучатели на фалирания трезор. Тези данни също се очаква да бъдат поместени в доклада на парламентарната комисия, която разследва фалита на банката.

 

Коментари

Новини Варна