IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
12:55 | 6 юли 2015
Обновен: 04:38 | 1 май 2024

Лудост! Англичанка цери с белина рак край Смолян

Рекламира лека си като "чудодеен"

По материала работи: Деян Михайлов
Лудост! Англичанка цери с белина рак край Смолян

Британският "Сънди експрес" разкри незаконната практика на англичанка, собственик на хотел у нас, която "лекува" онкоболни с белина. Според изданието Аманда Мери Джуъл приемала пациентите в хотела си край Смолян.

Британските власти алармират, че препаратът, който тя рекламира в свой сайт като чудодеен минерален разтвор (Miracle Mineral Solution - MMS), е всъщност разтвор за клизми и е опасен.

"Може да причини сериозно увреждане на здравето, а в някои случаи дори смърт$, казват експерти. Освен това те разкрили, че Аманда е високопоставен член на секта в Мексико, която се нарича "Църквата на Битието II". Сектата, в която тя участва, рекламирала из целия свят ММS за лечение на малария и рак.

От "Сънди експрес" сочат, че когато я попитали: "Вие продавате ММS на вашия сайт, нали така?", тя отговорила: "В България да, но не и в Англия. Всъщност не продавам ММS, продавам прочистваща вода", бил отговорът й.

Изданието допълва, че англичанката вече е разследвана у нас за незаконно лечение на болни от рак в 5-звездeн хотел край Смолянските езера, собственост на Аманда и съпруга ѝ Дъглас. Той се рекламира като оздравителен център срещу рак и ревматоиден артрит.

 

Разследването в България започнало по сигнал на местната здравна инспекция за прилагане на неконвенционални начини за лечение на пациенти без правоспособност и регистрация, както и за двама починали пациенти - англичани.

Коментари

Новини Варна