IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
21:20 | 6 юли 2015
Обновен: 13:47 | 24 февруари 2024

Проверяват КТ "Подкрепа" за агенти

Нито една организация у нас не е предприемала действия в подобен мащаб, подчерта синдикалният президент Димитър Манолов

По материала работи: Слав Велев
Проверяват КТ "Подкрепа" за агенти

Всички лица на изборни длъжности в Конфедерацията на труда "Подкрепа" ще минат на проверка в комисията по досиетата за това дали са сътрудничели на тайните служби на комунистическия режим. Това обяви президентът на синдиката Димитър Манолов в социалните мрежи. Ще се търсят досиета за над 400 души. Според Манолов нито една друга организация у нас не е предприемало подобно действие в подобни мащаби, съобщава Клуб З, цитиран от агенция КРОСС.


Ето и целия му статус в социалната мрежа:
"Току-що подписах писмото и изпратих данните на комисията по досиетата за проверка на абсолютно всички лица, без изключение, на изборни длъжности в Конфедерацията на труда "Подкрепа", избрани на IX-ия редовен конгрес на организацията, както и на тези, избрани впоследствие на конференциите на професионалните и регионалните ни организации, приключили в края на месец юни. На своя глава добавих и избрания на Конфедеративен съвет Национален стачен комитет, макар и по изискването на закона той да не е ръководен или контролен орган. Има - няма 400 души.
Много бих се радвал някой да ми посочи поименен пример за друга организация, направила същото в тези мащаби.
А особено бих се зарадвал, ако прочета имената на някои от най-кресливите, ама надали. Че там има доказана сериозна опасност да им върнат неудобни "положителни" отговори".

Коментари

Новини Варна