IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
11:12 | 7 юли 2015
Обновен: 09:03 | 25 април 2024

Сирийски сайт с видео как в България малтретират бежанци

Близо 3000 са имигранти, които към момента са настанени в центровете на Държавната агенция за бежанците

По материала работи: Деян Михайлов
Сирийски сайт с видео как в България малтретират бежанци

Граничната полиция в България малтретира бежанци. Такава новина разпространи сирийска информационна агенция, съобщава bTV.

Като доказателство сайтът публикува и видеозапис, на който се вижда как униформени замахват и удрят с палките си легнали на земята имигранти.
Близо 3000 - толкова са сирийските имигранти, които към момента са настанени в центровете на Държавната агенция за бежанците, като този във Военна рампа. Някои от тях се оплакват, че са малтретирани от българските власти при залавянето им на границата с Турция.
Сирийският новинарски сайт разполага с кадри, за които твърди, че нехуманното отношение към бягащите от войната е дело на българската гранична полиция.
Джипът на полицаите наподобява изключително много машините, с които са оборудвани властите по границата ни. Униформите също приличат на нашите. Репортажът на сирийските журналисти разказва за начина, по който се преминава турско-българската граница.

С кадрите от актуалния репортаж са запознати и във Върховния комисариат за бежанците към ООН. Оттам осъждат нехуманното отношение към бягащите от войната.

Върховният комисариат за бежанците към ООН призовава властите да разследват инцидента и в случай, че се докаже участие на служител на МВР, да се потърси съответна отговорност.

От МВР на този етап не коментират видеоклипа.

Коментари

Новини Варна