IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
11:39 | 7 юли 2015
Обновен: 02:53 | 18 април 2024

Внесоха обвинителния акт за смъртта на Вероника

Разпитани са 24 свидетели, 18 вещи лица са изготвили експертизи

По материала работи: Деян Михайлов
Внесоха обвинителния акт за смъртта на Вероника

Окръжна прокуратура-Велико Търново внесе обвинителен акт срещу Илиян Здравков за грабеж, придружен с убийството на Вероника Здравкова, съобщиха от институцията.

Здравков отива на съд за това, че на 28 февруари в района на Южния пътен възел край жп гарата на Велико Търново (на около 30 метра западно от каменен мост над северния бряг на Янтра) е употребил сила и е ограбил Вероника - отнел е дамската й чанта, два мобилни телефона, портмоне с 25 лева в него, сребърни бижута, тоалетна вода и др. лични вещи на обща 
Здравков е умъртвил младото момиче, като й е нанесъл удари с брадва в челната и тилната области на главата, които предизвикали счупване на черепния покрив и основа. Със същата брадва нанесъл удари и в областта на лявото рамо на долната челюст на пострадалата с дислокация на фрагментите.
Деянието е извършено в условията на опасен рецидив – Илиян Здравков е осъждан 6 пъти за кражби и грабежи. Последното си наказание той изтърпял в затвора Ловеч на 6 януари.
В хода на разследването Здравков е направил пълни самопризнания. Разпитани са 24 свидетели, 18 вещи лица са изготвили експертизи, открити и иззети са множество веществени доказателства. Разследването е приключило за 4 месеца. Илиян Здравков е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Коментари

Новини Варна