IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
15:16 | 13 юли 2015
Обновен: 20:22 | 21 април 2024

Край на драмата: Рашидов махна шефката на Танцовото

Обявен е нов конкурс за директор на националното училище

По материала работи: Деян Михайлов
Край на драмата: Рашидов махна шефката на Танцовото

Министърът на културата Вежди Рашидов прие оставката на директорката на Националното училище за танцово изкуство в София Анна Донева. Така той сложи точка на напрежението в школото, което избухна преди четири месеца.

Тогава учениците протестираха срещу отношението на директорката към някои от тях. Децата от отдел "Български танци" я обвиниха в дискриминационно и неуважително отношение към тях. Заради напрежението министерството на културата обяви конкурс за нов директор, но той се провали.

Днес на улицата да протестират излязоха и учителите. Те обвиниха министерството, че нарочно е провалило конкурса, за да може Донева да остане на поста си. Преподавателите обвиниха Донева, че е създала атмосфера на интриги и доносничество в училището, а не на творчество.

От министерство на културата съобщиха, че Донева е подала оставката си на 10 юли. Самата тя съобщи това с писмо до някои медии, но учителите не отмениха протеста си заради съмнение, че искането й ще бъде подписано.

От ведомството на Рашидов съобщиха още, че се очаква да бъде назначен изпълняващ длъжността "директор" на училището до провеждането на новия конкурс. "Това ще стане максимално бързо", уверяват от министерството.

В съобщението се казва и че днес министър Рашидов е обявил нов конкурс за директор на Националното училище за танцово изкуство. Документи могат да се подават в Министерството на културата на бул. "Ал. Стамболийски" 17 до 13 август 2015 г. включително.

Коментари

Новини Варна