IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
21:17 | 23 юли 2015
Обновен: 10:30 | 18 април 2024

3000 л алкохол менте къта хотел в Слънчев бряг

В гараж на комплекса имало цял цех за производство

По материала работи: Деян Михайлов
3000 л алкохол менте къта хотел в Слънчев бряг

Полицията е иззела 3000 литра алкохол менте от апарт-комплекс "Синя ривиера", разположен в Слънчев бряг-запад и прилежащи към него приземен гараж и офисни помещения, съобщиха от МВР-Бургас.

В подземен гараж е открит нелегален цех за производство и бутилиране на спиртни напитки, където в примитивни условия е осъществяван пълен производствен цикъл.

В две помещения са намерени близо 550 пластмасови туби с алкохол без акцизен бандерол, както и бидон с вместимост 120 литра. Той е бил пълен на 2/3. В помещенията е имало и 13 кашона със стъклени бутилки, които са били пълни и етикетирани с различни марки алкохол.

Полицията е иззела и две хладилни чанти с множество шишенца с различен обем и съдържание, както и фунии, спиртомери и други вещи. Имало е и кашон с есенция, сертификат за качество и стокови разписки, чувал с празни туби и кашон с капачки за туби.

Общото количество спиртни напитки е 3000 литра, сред които фалшиви водка, мастика, коняк, бренди, уиски, мента и др. За случая е уведомена Несебърска района прокуратура, като е образувано досъдебно производство.

Работата по цялостно документиране на случая, както и установяване самоличността на съпричастните към нелегален цех за производство и бутилиране на спиртни напитки лица продължава от служители на Районно управление - Несебър.

Коментари

Новини Варна