IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
13:00 | 30 юли 2015
Обновен: 23:00 | 27 март 2024

Патрик и Александър остават в ареста за постоянно

Доказателствата за боя над детето били косвени, но категорични

По материала работи: Деян Михайлов
Патрик и Александър остават в ареста за постоянно

Патрик и Александър, обвинени в опит за убийство на 3-годишния Христо, остават в ареста. Магистратите от Софийския апелативен съд прецениха, че макар и косвени, доказателствата срещу 18-годишните момчета са достатъчни, за постоянното им задържане под стража.

Съдът се базира на медицинските експертизи, които показват, че момченцето е било с тежка черепно-мозъчна травма, която без лекарска намеса е щяла да доведе до смъртта му.
В мотивите си магистратите посочиха, че в продължение на дни, докато младежите са се грижили за 3-годишния Христо, върху него е било упражнявано физическо насилие, а по разказа на приятелката на Патрик детето е било затваряно в чекмедже.
Съдът направи уговорката, че разследването е в много начален етап, тепърва предстои да се събират нови доказателства, но на този етап материалите са достатъчни, за да обосноват ареста на двамата.
"Искам да бъда оправдан", заяви Патрик Първев, един от двамата младежи, обвинени за побоя над 3-годишния Христо. Момчето само поиска думата от съда и в кратко изявление разказа къде живее и че не е имал неприятности със закона досега.
Разследващите преувеличават вината на Патрик Първев, категоричен беше и адвокатът на момчето Георги Георгиев. Той се мотивира, че Патрик не е бил постоянно с детето, отивал е и си е тръгвал от жилището, приспивал е 3-годишния Христо и е чакал приятеля си. Георгиев поиска от съда по-лека мярка за своя клиент.
По-лека мярка поиска и адвокатът на другия задържан Александър Донов.
"Искам да кажа, че много съжалявам за случилото се с детенцето", каза в последната си дума към съда Александър Донов, но в крайна сметка думите им останаха недостатъчни и те ще търкат нара в ареста за постоянно.

Коментари

Новини Варна