IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
11:16 | 6 август 2015
Обновен: 15:36 | 3 май 2024

В момента има седем места с активни пожари, съобщи комисар Николов

14-ти ден продължава гасенето на пожара в Рила

По материала работи: Златина Добрева
В момента има седем места с активни пожари, съобщи комисар Николов

В момента има седем места с активни пожари. 14-ти ден продължава гасенето на пожара в Рила. Информацията от сутринта е, че днес най-вероятно ще го приключим, съобщи за БТВ главен комисар Николай Николов, началник на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението". 

 

„Два пожара има в района на Елхово  - единият е Вълча поляна, другият е Ага Баир. Има още един до самото Елхово, също така в Добруджа, защитена територия, и един в Средец. 

 

„Всички пожари са овладени, те се намират под контрол. Ние сме предпазливи в нашите изказвания, предвид обстоятелството, че с повишаване на температурите рискът се увеличава от тяхното възобновяване”, каза главен комисар Николов. 

 

По отношение на Елхово, той заяви, че е удивен от небрежността и последователността, с която вчера са се случвали пожарите.

 

"Там не говоря за един или за два пожара. Там бяха четири пожара – един, в който ние въобще нямахме време да участваме. Доброволната дружинка от село Елхово сами се справиха с него и го загасиха в рамките на 50—60 декара". 

 

Почти в 100% от случаите говорим за човешка небрежност, допълни гл. комисар Николай Николов.

Коментари

Новини Варна