IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
15:54 | 10 август 2015
Обновен: 19:48 | 18 април 2024

Мним митничар върлува в Лом. За уикенд – 13 бона

Използвал един и същи трик – поръчка на климатици

По материала работи: Деян Михайлов
Мним митничар върлува в Лом. За уикенд – 13 бона

Неизвестен мъж, представящ се за митничар е направил пет телефонни измами през уикенда в Лом. За това време той успял да събере над 13 000 лева от пострадалите. Мнимият митничар използвал един и същи трик – звънял на възрастни хора и им съобщавал, е техни близки са си поръчали климатици. За да ги освободят от митница било нужно да се заплати определена сума. Той дори ги убеждавал, че доставката е много изгодна.

Една от жертвите е дала 4 000 лева, други пък по 3 000. Измамникът сам отивал в домовете на хората, облечен в костюм, подобен на митничарската униформа и дори имал фуражка. По петте случая са образувани досъдебни производства, но все още няма заловен.
Заради зачестилите случаи на измами в региона, полицията в Монтана напечата 11 000 листовки с указания как възрастните хора да се пазят от телефонните измамници.
В момента листовките се раздават в пощенски станции, кметства, пенсионерски клубове и в приемните на полицейските инспектори в областта. Въпреки това измамите не спират, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.

Коментари

Новини Варна