IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
17:43 | 13 август 2015
Обновен: 00:55 | 19 април 2024

Прокуратурата: Незаконните гонки не са престъпление

Всички в Лесидрен разказват, че незаконните състезания там са всекидневие

По материала работи: Деян Михайлов
Прокуратурата: Незаконните гонки не са престъпление

Няма да има обвинения срещу водача на втората кола, замесена в инцидента, който доведе до смъртта на две 16-годишни деца и тежкото раняване на други две. Той е бил разпитан само като свидетел, съобщи "Нова телевизия".

От прокуратурата уточняват, че не може да му се търси отговорност, защото незаконните гонки не са престъпление. Той може да бъде наказан единствено за превишена скорост, но не е сигурно, че това ще стане. 28-годишният Филип Аспарухов, който блъсна децата, остава в ареста. Той е обвинен за убийство по непредпазливост, като го грози затвор от 3 до 10 години. Няма информация дали този път полицията ще разследва всички останали участници в незаконните състезания. 
Всички в Лесидрен разказват, че незаконните състезания там са всекидневие. По думите на местните многократно жители са подавали сигнали за гонки. Те твърдят, че около 10- 11 човека всяка вечер си правят незаконни надпревари. Кметът на Лесидрен Борис Нешев заяви пред Нова телевизия, че от една година подава сигнали в полицията срещу опасните състезания, но никой не е бил наказан, само на 5-6 от участниците са съставени предупредителни протоколи.

Коментари

Новини Варна