IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
18:49 | 13 август 2015
Обновен: 00:53 | 19 април 2024

Образуваха дисциплинарка срещу Светлозар Костов

Шефът на спецпрокуратурата оставил Животното на свобода

По материала работи: Деян Михайлов
Образуваха дисциплинарка срещу Светлозар Костов

Административният ръководител на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова е образувала дисциплинарно производство срещу шефа на Специализираната наказателна прокуратура Светлозар Костов за нарушения при изпълнение на наказанието на Росен Петров, осъден на три години и половина затвор за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици.  

Въпреки че присъдата на Петров е от 17 февруари и че към нея e била прибавена двегодишна условна присъда за убийство по непредпазливост, тоест общото му наказание е станало 5 години и половина затвор, до днес той е бил на свобода, съобщи БНР.

Росен Петров, по прякор Животното, е признат за виновен като част от групата за наркотици на Златомир Иванов - Баретата. 

Прокуратурата разбира, че той не е в затвора на 6 август 2015 г., когато Петров е забелязан сред главните действащи лица на агитката на ЦСКА, предвождана от Гриша Ганчев, която нахлу на Националния стадион "Васил Левски". Шест дни по-късно Животното е бил на море в Несебър.  

Извършената по нареждане на главния прокурор проверка е установила, че присъдата на Петров не е била приведена в изпълнение с постановление именно на прокурор Светлозар Костов.

То е от 17 юли и е в отговор на молба на адвоката на Росен Петров с приложен към нея медицински документ, удостоверяващ, че през септември му предстои операция във ВМА. 

Диагнозата била на латински и заболяването било преценено от прокурор Костов като тежко и представляващо пречка осъденият да влезе в затвора.

Коментари

Новини Варна