IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
16:28 | 17 август 2015
Обновен: 15:21 | 28 март 2024

Убиецът от Поморие плака

Кусев искал да се грижи за децата си, оставиха го в ареста

По материала работи: Деян Михайлов
Убиецът от Поморие плака

44-годишният Стоян Кусев се разплакал в съдебната зала и поискал от съдия Георги Пепеляшев да се прибере у дома, за да се грижи за децата си. Съдът заседава при закрити врати, за да определи мярката му за неотклонение.

Кусев е обвинен за убийството на 45-годишния Лъчезар Иванов от Поморие. Инцидентът стана на ул. "Манастирска" в морския град на 13 август около 21.20 ч.

Наблюдаващият прокурор Красимира Кателиева настоя обвиняемият да остане зад решетките като сред аргументите й бе и криминалното му досие. Последната присъда на Кусев е от 4 години и 6 месеца. Той е излязъл от затвора през 2010 г. Магистратите прецениха, че той трябва да остане в ареста за постоянно.

Днес стана ясно, че адвокатът на помориеца - Благой Потеров - вероятно ще поиска психиатрична експертиза и ще настоява за преквалификация на обвинението. Според него е възможно клиентът му да е действал в състояние на афект.

Коментари

Новини Варна